Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvi rođendan Ericssona Nikole Tesle u Osijeku

20.11.2019.

14:54

Autor: Neven Knežević

Prvi rođendan Ericssona Nikole Tesle u Osijeku

Prvi rođendan Ericssona Nikole Tesle u Osijeku

Foto: - / -

Osječki ured najveće hrvatske ICT tvrtke Ericsson Nikole Tesle proslavio je prvi rođendan. Na svečanosti su predstavljeni najnoviji tehnički razvojni projekti tvrtke koja zapošljava 3200 visokoobrazovanih stručnjaka

Na svečanosti su se uz čelniKe tvrtke okupili i predstavnici grada Osijeka, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija /FERIT/, te studenti. Direktorica ENT Gordana Kovačević istaknula je da tvrtka proslavlja 70 godišnjicu rada, te da se može pohvaliti da ima najuspješniji razvojno-istraživački centar u Hrvatskoj. "Može se reći da ENT u svojim laboratorijima razvija svijet budućnosti koji može implementirati u svakoj telekomunikacijskoj kući, poduzeću ili kućanstvu. Razvoj 4G rješenja nadugrađujemo najnovijim 5G rješenjima. Radi se o brzinama veze koje omogućavaju potpuno drukčije modele javnih usluga", rekla je Kovačević. Na skupu je uz ostalo predstavljen i model pametnih gradskih prometnica gdje se iz informatičkog centra može nadzirati stanje na cesti, ispravnost prometne infrastrukture i trenutačno reagirati.  Ericsson Nikola Tesla zapošljava 3200 uglavnom visokoobrazovanih stručnjaka u tri grada. Osim u Zagrebu, 700 u Splitu i 50 u Osijeku. Predstavnici ENT posebno su istaknuli dugogodišnju plodnu suradnju s osječkim FERIT-om sa kojeg svake godine prema ENT-u put pronađe dio studenata. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.