Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvi turistički vodiči krenuli iz Tvrđe

06.06.2023.

17:23

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

Okrugli stol u Staroj pekari

Okrugli stol u Staroj pekari

Foto: mvukpet / HRT

Zahvaljujući europskom projektu Inklutour, prvi turistički vodiči poslijepodne su počeli raditi. Domaćim će turistima pokazati osječku Tvrđu kroz vođene ture. U prostoru Stare pekare dodijeljene su im diplome, nakon edukacije koju su uspješno završili. 

 Javni okrugli stol u prostoru Stare pekare, posvećen važnosti edukacije i dodatnog obrazovanja osoba s invaliditetom kako bi se povećala njihova zapošljivost i uključenje na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva bio je u znaku pohvala korisnika ovom uspješnom, oko tristo tisuća eura vrijednom projektu koji se provodi do studenog ove godine. Projekt je započeo 11. ožujka 2022. i provodit će se sve do 11. studenog 2023. godine, a financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda.

"Cilj ovog projekta je povećati zapošljivost i integraciju 110 osoba s invaliditetom na području Osijeka u sektoru turizma i ugostiteljstva" - podsjetio je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek Marin Seleš.

Na okruglom stolu raspravljalo se o važnosti edukacije i dodatnog obrazovanja osoba s invaliditetom kako bi se povećala zapošljivost i integracija osoba s invaliditetom na tržište rada, s fokusom na sektor turizma i ugostiteljstva. Također, bilo je riječi o programima obrazovanja za osobe s invaliditetom u sklopu projekta Inklutour, a u raspravu je komentarima, pitanjima i sugestijama uključena i publika. U sklopu okrugloga stola održana je i svečana dodjela diploma za polaznike s invaliditetom za voditelje inkluzivnih turističkih sadržaja i voditelje inkluzivnih slobodnih aktivnosti u turizmu. Prvi turistički vodiči već poslijepodne su na vođene ture iz Tvrđe poveli domaće turiste sa riječkog područja.


EU projekt "Inklutour"

EU projekt "Inklutour"

Foto: mvukpet / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.