Hrvatski radio

Radio Osijek

11:43 / 25.08.2015.

Autor: Radio Osijek

PU OBŽ: Stop alkoholu u prometu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području Policijske uprave osječko – baranjske policijski su službenici 22. i 23. kolovoza proveli pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača. Tijekom provođenja mjera utvrđeno je ukupno 58 prekršaja, od čega se 39 prekršaja odnosilo na nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi vozača.

S apsolutno najvećom koncentracijom alkohola u krvi (1,76 promila), policijski su službenici, 23. kolovoza u 00,45 sati u Ulici braće Radića u Strizivojni, zaustavili vozača osobnog automobila, 29-godišnjeg hrvatskog državljanina.
Od ukupno evidentiranih 39 prekršaja, koji su se odnosili na nedozvoljenu prisutnost alkohola, pet se odnosilo na vozače ženskog spola, a najveća prisutnost alkohola (1,41 promila) utvrđena je 39-godišnjoj hrvatskoj državljanki, vozaču osobnog automobila, koju su policijski službenici zaustavili 23. kolovoza u 4 sata na Biljskoj cesti u Osijeku.
Tijekom provođenja pojačanih mjera evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, a jedan je vozač smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača:
dob vozača        alkohol
18-24                   9
25-30                   7
31-40                  13
41-50                   4
preko 50               6
UKUPNO               39

/iz službenog priopćenja PU OBŽ)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.