Hrvatski radio

Radio Osijek

PU osječko-baranjska: dobar susjed - siguran dom

11.07.2017.

21:07

Autor: Radio Osijek/mp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi pokazatelji sigurnosti na području PU Osječko-baranjske svjedoče da su građani sigurni - izvijestio je Odjel prevencije kriminaliteta. Zbog provala, krađa i provalnih krađa tipičnih za ljetno razdoblje policija i ove godine poziva na tzv.samozaštitno ponašanje.

Nepoznati je počinitelj, 10. srpnja u vremenu od 7 do 15 sati u Đakovu u Korčulanskoj ulici provalio u obiteljsku kuću, te ukrao novac. Policija traga za pljačkašem koji je 52-godišnjeg vlasnika obiteljske kuće oštetio za nekoliko tisuća kuna - jedna je to u nizu ljetnih vijesti koje, uz početak godišnjih odmora, označe i sezonu ljetnih krađa.

Govoreći o tzv.samozaštitnom ponašanju od ljetnih krađa, pljački i provalnih pljački u emisiji "Na valu ljeta" Tomo Andrašević iz Odjela prevencije kriminaliteta PU Osječko-baranjske podsjetio je građane da na kupališta nose samo neophodne osobne predmete.

"Mobiteli, novčanici s karticama i osobnim dokumentima, fotoaparati, nakit i ostali vrijedni osobni predmeti - ukoliko ih ponesete na bazene, jezera ili riječne obale u vrijeme velikih vrućina moraju stalno biti na oku nekoga koga zadužite da stvari čuva dok se kupate" - rekao je Andrašević, upozoravajući na gužve koje u ljetnim danima na kupalištima mogu završiti neugodnim iznenađenjima. Uz pregršt korisnih savjeta upozorio je, među ostalim, kako o odlasku na godišnji odmor nije uputno objavljivati na društvenim mrežama. Vlastiti je dom u vrijeme odsustva dobro povjeriti susjedu s molbom da pripazi i pogleda dok ste na odmoru, naveo je Tomo Andrašević iz PU osječko-baranjske, podsjećajući na važnost dobrih prvih susjeda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.