Hrvatski radio

Radio Osijek

PU Osječko-baranjska predstavila nove vizuale

08.06.2020.

12:18

Autor: Ksenija Zelenić

Foto- Rado Osijek HRT

Foto- Rado Osijek HRT

Foto: - / -

Policijska Uprava Osječko-baranjska i Grad Osijek već godinama provode projekte kojima se nastoji spriječiti kriminaliet, prevenirati zlouporabu sredstava ovisnosti - alkohola, droga i ovisnosi o drušvenim mrežama kao i kockanju.

Tu je i prevencija svih oblika nasilja, počinjenja bilo kojih vrsta kaznenih i prekršajnih djela, a posebna se pozornost poklanja programima u cestovnom prometu. Svi su oni imali svoje prepoznatljive materijale i zaštitna znakove. Danas su pred Policijskom upravom predstavljeni novi vizuali. Cilj im je što prije saživjeti u svakodnevnom životu građana, a bit će postavljeni kao prateći materijali prigodom svih manfestacija koje će se održavati u Osijeku.

Kada je riječ o prevenciji može se reći kako je ona donijela znatne rezultate, rečeno je konferenciji za novinare prigodom predstavljanja novih vizuala. Smanjen je broj prometnih nesreća sa smrtnim ishodom, uočen je i manji broj vanadalizma. Možda su tome pridonijele i epidemiološke mjere, ali činjenica je kako  prevencija polako ali sigurno daje rezultate, rekao je Ivan Pakšić iz Odjela prevencije PU Osječko-baranjske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.