Hrvatski radio

Radio Osijek

Pučko otvoreno učilište - diplome za računovođe

03.09.2018.

12:44

Autor: Ksenija Zelenić

Foto-Radio Osijek HRT-Pučko otovreno učilište

Foto-Radio Osijek HRT-Pučko otovreno učilište

Foto: - / -

U Pučkom otvorenom učilištu u Osijeku podijeljeno je 10 diploma o završenom osposobljavanju za zanimanje računovođa u sklopu projekta prekvalifikacije dugotrajno nezaposlenih osoba .

Projekt je u iznosu 30.000 kuna financirala Županija osječko-baranjska, uz trošak prijevoza za polaznike od 17.000 kuna.

Osječko-baranjska županija kontinuirano provodi različite projekte edukacije. Tako je u posljednih desetak godina dodatno zanimanje  završilo gotovo 900 polaznika za što je izdvojeno oko 3 milijuna kuna. U prošloj godini iz proračuna Osječko-baranjske županije za tu namijenu potrošeno  300.00 kuna. Kako smo saznali, nakon ovog uspješno odrađenog tečaja, polaznici sa svojom diplomom mogu se samostalno zaposliti ili raditi kod poslodavca. U pripremu su tečajevi za prekvalifikaciju za njegovateljice  te za izradu Europskih projekata. U Pučkom otvorenom učilištu u Osijeku nadaju se da će upravo tim smjerovima pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama koje su i po nekoliko godina na Zavodu za zapošljavanje.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.