Hrvatski radio

Radio Osijek

Pučku će kuhinju u Vukovaru 2023. Pevex financirati s 250 tisuća kuna

23.12.2022.

16:16

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Pučku će kuhinju u Vukovaru 2023. Pevex financirati s 250 tisuća kuna

Pučku će kuhinju u Vukovaru 2023. Pevex financirati s 250 tisuća kuna

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik uprave Pevexa d.d. Krešimir Bubalo potpisali su novi, 250 tisuća kuna vrijedan, ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru za iduću godinu. Ta  tvrtka sedmu godinu za redom pomaže radu Pučke kuhinje.

„Misleći na najugroženije, putem kvalitetne suradnje s tvrtkom Pevex, zajedno smo na korist zajednici. Naše djelovanje i u idućoj će godini biti usmjereno na pomoć sugrađanima u potrebi. Broj korisnika Pučke kuhinje pada, a nama je drago imati pouzdanog partnera u ovom, ali i brojnim drugim projektima“, rekao je vukovarski gradonačelnik.

„Drago mi je da već sedam godina financijski pomažemo rad Pučke kuhinje u Vukovaru  i time pokazujemo kako smo kao kompanija društveno savjesni i odgovorni. Blagdansko vrijeme za nas nije samo doba godine kad jedni drugima poželimo sve najbolje, već je i prilika da konkretnom pomoći učinimo život boljim onima koji ne mogu bez naše pomoći“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora Krešimir Bubalo.

Pučka kuhinja u Vukovaru s radom je počela 7. srpnja 2015. godine, što je bio plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara. Njezine usluge u prosjeku ove godine mjesečno koristi šezdeset i troje korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji, među njima trideset i petero to pravo ostvaruje preko Grada Vukovara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.