Hrvatski radio

Radio Osijek

Pucnjava kod Požege - napadač se ubio

24.02.2015.

14:24

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je nekoliko sati policija bezuspješno pokušavala pregovarati s napadačem na bračni par u Pavlovcima kod Požege, I.D. (48) se oko 13 sati ubio. "Policija je ušla u kuću i pronašla njegovo tijelo", potvrdila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Napadač je jutros oko sedam sati sačmaricom ustrijelio svoje susjede - pravosudnog policajca i njegovu suprugu. Žena je zadobila prostrjelnu ranu ramena, a njezin suprug, ranjen je u trbuh. Oboje su prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Požegi.

Kako javlja portal 24sata, supružnici su s napadačem imali neriješenih računa te su vodili sudski spor. Riječ je o bivšem zatvoreniku koji je prije mjesec dana izašao iz istražnog zatvora. Promet u Pavlovcima od osam sati ujutro bio je blokiran, a na teren su pozvani pripadnici Specijalne policije iz Osijeka. I. D. se nakon napada zatvorio u jednu kuću i prijetio da će se ubiti. Policija je s njim pregovarala satima.

Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatsek stiglo je priopćenje, budući da je napadač koji je sačmaricom propucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu bivši zatvorenik. Sindikat navodi kako je napadač već ranije prijetio pravosudnom policajcu o čemu je obaviještena policija i sud koji ga je usprkos tome prije mjesec dana pustio iz zatvora. Bivši zatvorenik je sada svoju prijetnju i ostvario. Iz sindikata traže istragu. Također, SDLSN od Ministarstva pravosuđa i Uprave za zatvorski sustav traži preispitivanje odluke o spajanju zatvora i kaznionice u Požegi, budući da se radi o različitim tipovima penalnih ustanova u kojima se primjenjuju drugačiji sigurnosni standardi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.