Hrvatski radio

Radio Osijek

Pucnjava za blagdane na brodskom području

27.12.2018.

11:07

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: sbonline.net

Foto: sbonline.net

Foto: - / -

U pijanom stanju trojica su muškaraca na slavonskobrodskom području za božićnih blagdana pucali u zrak iz vatrenog oružja, jedan iz automatske puške, a druga dvojica iz plinskog pištolja, pa ih je policija kazneno, odnosno prekršajno prijavila.

Brodsko-posavska policija danas je priopćila kako je za Badnjak oko 18.15 sati u Slavonskom Brodu pijani 46-godišnjak ispred ugostiteljskog objekta ispalio u zrak više hitaca iz plinskog pištolja. Kazneno je prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira.
Za Božić ujutro oko 7.30 sati u Novoj Gradiški 22-godišnjak je ispred kafića, također pijan (3.32 promila), vikao i galamio te iz plinsko-signalnog pištolja ispalio dvije rakete.

Jučer, za Štefanje, oko 2 sata u noći na području Garčina pijani 51-godišnjak pucao je iz automatske puške, koju je neovlašteno posjedovao. 
Policija je toj trojici oduzela oružje i streljivo, te protiv njih podnijela kaznenu, odnosno prekršajne prijave.
Policija još utvrđuje okolnosti požara kontejnera za smeće, koji je u srijedu oko 5 sati izbio iza Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. Vatra je oštetila fasadu i prozor fakulteta te osobni automobil parkiran u blizini. U tijeku je očevid.
U tijeku je akcija "Mir i dobro", koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi 25. godinu za redom, a traje do 8. siječnja 2019. godine. 
Akcija je pokrenuta još 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj. Cilj joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava.
"Kako bi slavlje proteklo u miru i duhu blagdanskog obilježavanja želimo upozoriti građane kako eksplozivna sredstva nisu dio takvog slavlja i kako posljedice uporabe ovakvih sredstava mogu nekoga obilježiti za čitav život", upozoravaju iz MUP-a. 

Kao i prethodnih godina, veći broj građana će nabavljati pirotehnička sredstva koja se nalaze u slobodnoj prodaji, ali se očekuje i nezakonita nabava eksplozivnih ili pirotehničkih sredstava čija prodaja nije dopuštena. Tako će tijekom prosinca, a posebice u blagdanskom razdoblju, policija pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava, u cestovnom će se prometu posebna pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa, a na graničnim prijelazima suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije. Također, policijski će službenici kontaktirati predstavnike civilne vlasti na razini županija, gradova i općina, predstavnika župa i biskupskih ordinarijata, kao i ravnatelje osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta kako bi se građane upozoravalo na opasnosti zloupotrebe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava kućne izrade. Najviše opasnosti prijeti na mjestima masovnog okupljanja građana.

Galerija
strojarski-gorio-kontejner.jpg, Foto: -/-
mir-i-dobro-savjeti.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.