Hrvatski radio

Radio Osijek

PUMA seminar o organizacijskom dizajnu u Osijeku

27.01.2017.

12:48

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Organizacijski dizajn je put kako dobre ljude staviti u dobar sustav. Kao proces upravljanja kompleksnostima, konfliktima i kompromisima, bavi se pitanjima kako strukturirati organizaciju ", rekao je predavač, Fran Mikuličić na današnjem seminaru koji je u okviru PUMA programa, održan u Osijeku

Nakon uspješno održanog seminara u HUP Zagrebu u prosincu 2016. godine te na traženje članova HUP Regionalni ured Osijek organizirao je seminar o temi "Organizacijski dizajn – posao top managementa koji se ne može delegirati". "Organizacijski dizajn je put kako dobre ljude staviti u dobar sustav. Kao proces upravljanja kompleksnostima, konfliktima i kompromisima organizacijski dizajn se bavi pitanjima kako strukturirati organizaciju, kako ju kontrolirati, koliko koga i čega gdje, što bi moglo poći po dobru, što će poći po zlu, te kako se igra odvija u sljedećim koracima. Kako balansirati između koncepata kratkoročnih rezultata i dugoročnog planiranja, međusobne konkurencije i kooperacije, centralnog donošenja odluka i decentralizacije, birokracije i poduzetničke energije, poštovanja rutine i eksperimentiranja, efikasnosti i inovacije", čulo se na seminaru. Skup je je osmišljen kao interaktivno predavanje u kojem  se tijekom izlaganja odgovaralo na pitanja sudionika, a seminar je prvenstveno bio namijenjen vlasnicima, izvršnim direktorima i članovima uprava; direktorima većih organizacijskih jedinica, a osobito HR profesionalcima. Predavač je Fran Mikuličić, profesionalac s MBA obrazovanjem sa Sveučilišta Vanderbilt, specijaliziran u područjima implementacije strategije i organizacijske i ljudske učinkovitosti. Strateg je koji razmatra širu sliku, razmišlja sistemski o Vašoj organizaciji i implementira rješenja kroz razumijevanje dinamičke kompleksnosti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.