Hrvatski radio

Radio Osijek

"Put izvrsnosti" osječkog Rotary kluba

20.11.2020.

11:40

Autor: Amoreta Bajto

fotografija web stranica Rotary kluba Osijek

fotografija web stranica Rotary kluba Osijek

Foto: - / -

Rotary klub Osijek "J. J. Strossmayer" osmislio je projekt “Put u izvrsnost” kojim stipendira nadarene učenike Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku. Više je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka rekao predsjednik kluba Velimir Slovaček.

"Usprkos izazovnim vremenima u kojima se nalazi cijelo društvo, u Rotary zajednici ne nedostaje pozitivnog duha. Vodeći računa o misiji služenja zajednici Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer, nastavio je s projektom "Put u izvrsnost", u kojem vlastitim sredstvima kao i sredstvima prikupljenim donacijama, dodjeljuje stipendije darovitim učenicima Glazbene škole Franje Kuhača", kaže predsjednik Kluba Velimir Slovaček.

Projekt je započet 2018. godine organizacijom koncerta hrvatske pjevačke dive Radojke Šverko, na kojem je nastupio i Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Franje Kuhača Osijek pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach. Već iduće godine koncertom Pere Galića, a uz obilježavanje 10. godine osnutka Kluba, te uz pratnju i gostovanje polaznika Glazbene škole, nastavlja se podrška izvrsnosti mladih.
Kako je ova godina posebna i preporuka je da se zbog epidemioloških mjera u skoro vrijeme ne organiziraju veća okupljanja, Klub nadalje i ove godine nastavlja svoju akciju izravnom uplatom stipendija Glazbenoj školi.
Cilj projekta je poticanje izvrsnosti te podrška najdarovitijim učenicima, kako bi mogli nastaviti svoje školovanje u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek. Ovim je projektom do sada je stipendirano 20-ero djece.

Rotarijanci za Glazbenu školu

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.