Hrvatski radio

Radio Osijek

"Putovanja" osječke Zemlje bez granica

17.08.2015.

15:05

Autor: Radio Osijek/Glas Slavonije

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvoga dana ovogodišnje "Zemlje..." u Donjem gradu će biti predstavljen japanski ples Mayumi Kamei, potom Origami te Aikido, kao i Kazalište sjena. Također, na igraonici će biti predstavljena Čajana, a od prezentacija ondje je kaligrafija, japansko oružje, ninje, samuraji i karaoke, ali i brojni drugi sadržaji, poput Kuće zelenog čaja i izložbe “100 godina zmajeva” i japanski zen vrtovi.

U parku pokraj tržnice u Donjem gradu počeo je ovogodišnji bogat program tradicionalne manifestacije “Zemlja bez granica”, pod nazivom “Putovanja”. Baš kao što i sam naziv govori, za razliku od prethodnih godina, ove godine manifestacija stiže u brojne kvartove, poput Tenje, Vijenca Ivana Meštrovića, Sjenjaka, Drvenparka, Kopačkog rita, Trga slobode i brojnih drugih mjesta, gdje će djeca moći sudjelovati u najvećem i najzanimljivijem hrvatskom kontinentalnom Festivalu za djecu i mlade. Prethodne najave na radionice nisu potrebne, a bit će ondje prezentacija, kreativnih radionica, igraonica i raznih akcija.

- Na radionice i igraonice dobrodošli su svi koji žele i vole putovati, veliki i mali. Nije se potrebno prijavljivati, već samo doći na neku od “Zemljinih” postaja. U slučaju kiše molim posjetitelje da prate www.zemljabezgranica.com ili FB Zemlja bez granica - rekla je Ivana Šibalić iz Udruge za rad s mladima Breza.

Inače, “Zemlja bez granica” održava se u organizaciji spomenute udruge i uz podršku Grada Osijeka i TZ Grada Osijeka, te kroz aktivnosti EU projekta Mladi za zemlju na kojima su Breza i Grad partneri. 

/u izradi članka korišten materijal iz Glasa Slavonije/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.