Hrvatski radio

Radio Osijek

Quadrilla ponovno na osječkim ulicama

25.05.2022.

14:58

Autor: Ana Mitar

Osječki maturanti

Osječki maturanti

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Nakon dvogodišnje stanke maturanti su se točno u podne francuskim dvorskim plesom quadrillom oprostili od srednjoškolskih klupa.  Plesalo je 2410 osječko-baranjskih  maturanata - njih 1482 u Osijeku. 


Program ispraćaja obuhvatio je i milenijsku fotografiju na kojoj su maturanti tijelima ispisali poruku "Stop War", a snimio ju je Šime Strikoman. Osim u Osijeku maturanti su plesali i u Đakovu, Našicama, Valpovu, Belom Manastiru i Donjem Miholjcu "Čestitam maturantima i njihovim roditeljima što su izdržali posljednje dvije pandemijske godine u kojima smo svi bili zaključani i nadamo se da se to više neće dogoditi. Upravo porukom "Stop The War" želimo zaustaviti ratove, barem one na koje možemo utjecati", poručio je jedan od organizatora Domagoj Jukić. 


Nakon plesa maturanti su se preselili na lijevu obale Drave gdje je, kod amfiteatra, za njih pripremljen i glazbeni program na kojem nastupaju DJ-evi Roso i Tac te glazbena skupina Kuku$ Klan. Kako nam je rekla koordinatorica volontera Gradskog društva Crvenog križa Osijek Iva Vrebac do 18h nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a što se tiče intervencija bilo je tek nekoliko manjih kod onih koji su malo pretjerali s alkoholom ili pogrešno procijenili jačinu današnjeg sunca. 


Više o ovogodišnjem oproštaju maturanata od škole poslušajte u prilogu.

Reportažni prilog o osječkoj norijadi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.