Hrvatski radio

Radio Osijek

Radić: Obnova Potočnice kasni, a djeca premještena na šest lokacija

01.09.2020.

11:21

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Na probleme zbog energetske obnove vrtića Potočnica upozorio je čelnik osječkoga HDZ-a, saborski zastupnik Ivan Radić. Kaže da je obnova vrtića još jedna gradska investicija koja kasni, roditelji moraju djecu razvoziti po cijelom gradu, a uz to ih o tome nitko nije službeno pravodobno obavijestio.

Počinje pedagoška godina, a prema informacijama koje su nam dali, roditelji uopće nisu bili obaviješteni o tome da vrtić neće raditi. Veliki je problem da su djecu iz vrtića premjestili na šest lokacija po gradu. Ima i situacija da roditelj jedno dijete mora voziti u Višnjevac, a drugo u Industrijsku četvrt, pri čemu gube puno vremena prije odlaska na posao”, rekao je Radić.

Ustvrdio je kako je riječ o još jednom velikom propustu Uprave Dječjeg vrtića Osijek koju je prozvao zbog loše koordinacije i komunikacije s roditeljima. „Dokad će ovakva situacija trajati? Tko će i kada obavijestiti roditelje? Kada će djeca djeca napokon moći u svoj vrtić?”, pitanja su koja je na konferenciji za novinstvo postavio Radić. Podsjetio je da je problema s Potočnicom bilo i prošloga ljeta jer roditelji djecu nisu mogli dovoditi u vrtić zbog obnove iako radova tada uopće još nije bilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.