Hrvatski radio

Radio Osijek

Radio Osijek najslušaniji u Osječko-baranjskoj županiji

25.10.2020.

09:04

Autor: Radio Osijek/DL

Radio Osijek najslušaniji u Osječko-baranjskoj županiji

Radio Osijek najslušaniji u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: - / -

Prema najnovijim istraživanjima slušanosti radijskih postaja na našem području koje je provela zagrebačka tvrtka za istraživanje tržišta De facto d.o.o. HRT - Radio Osijek najslušanija je radijska postaja u Osječko-baranjskoj županiji. Hvala vam na povjerenju.

Istraživanje se provodi kontinuirano, a početkom listopada objavljeni su rezultati za treći kvartal 2020. godine, odnosno srpanj, kolovoz i rujan. Prema tim podacima Radio Osijek prvi je na listi u Osječko-baranjskoj županiji. Ciljna skupina u istraživanju su osobe starije od 12 godina, na području županije dnevni doseg nam je veći od 107 tisuća slušatelja, a prosječno Radio Osijek sluša više od 70 tisuća slušatelja na području županije. Valja dodati kako se naš program može slušati jednako kvalitetno i u svim drugim županijama u Slavoniji i Baranji. Dugi niz godina naš je radio „kaskao” prema različitim istraživanjima slušanosti, a publika je više prihvaćala radijske postaje koje su plasirale isključivo ili pretežno zabavni ili glazbeni program. Mi smo u međuvremenu tražili načine kako da privučemo što više slušatelja sadržajima koji nisu atraktivni trenutačnom raspoloženju oglašivača niti navikama velikog broja građana koji, zatrpani mnoštvom informacija s portala i društvenih mreža te drugih medija, od radija posljednjih godina očekuju samo emitiranje glazbe po njihovom ukusu i što manje „priče”. Ozbiljna vremena očito trebaju i ozbiljne medijske sadržaje, a Radio Osijek oduvijek je slušateljima bio radio u koji su imali najviše povjerenja. U jeku pandemije koronavirusa možemo smatrati i logičnim da se sve veći broj slušatelja okreće ka medijima kojima više vjeruju i koji nude više kvalitetnih i korisnih informacija.

 

Među lokalnim i regionalnim radijskim postajama naš je radio jedini koji funkcionira kao javni servis u sklopu Hrvatske radiotelevizije te ima specifičan program i orijentaciju koja je usklađena sa Zakonom o HRT-u i ugovorom s Vladom Republike Hrvatske, a to znači da veliki dio našeg programa čine sadržaji koji su kvalitetni, ali nisu po ukusu oglašivača i trendova koji se u eteru masovno nameću već godinama, a koji od radija stvaraju dehumanizirane „formatirane” strojeve. U našem ćemo programu i dalje voditi računa o temama koje su od javnog interesa- govoriti o kulturi, lokalnoj politici, gospodarstvu, manjinama, civilnom društvu, sportu, tradicijskoj glazbi, zdravlju, školstvu i znanosti, vjerskim zajednicama itd. Bit ćemo i dalje brzi, relativno „kratki” i uvijek jasni, u vašem dvorištu, ulici ili kvartu, ali i informirati vas u najkvalitetnijem i najopsežnijem informativnom radijskom programu u regiji te zabaviti uz dobru glazbu koju biraju naši glazbeni urednici i u kojoj je trenutačno 60 % pjesama domaćih autora.

Svim slušateljima zahvaljujemo na povjerenju i očekujemo kako ćemo i dalje tražiti pravu „mjeru” kvalitete našeg programa i biti još bolji. Ovo je ujedno i poziv svima na suradnju – zovite nas, javljajte nam se preko društvenih mreža i naše web stranice i kreirajte s nama najbolji radijski program. I nikada ne zaboravite – mi smo tu samo zbog vas.

Galerija
slusanost2020b.jpg, Foto: -/-
slusanost2020a.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.