Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionica animiranog filma u Valpovu

01.02.2016.

09:56

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Domu tehnike u Valpovu održana je radionica animiranog filma. Voditelji radionice animacije Nataša Dorić i Aleksandar Muharemović iz Video kluba „Mursa“ održali su poludnevnu radionicu pod nazivom „Uvod u animirani film“.

Polaznike su upoznali s osnovama animiranog filma i animacije uopće te vrstama i tehnikama animacije, njihovim karakteristikama, prednostima i nedostacima. Na radionici su sudjelovali učenici OŠ Matija Petar Katančić iz Valpova i OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća, te SŠ Valpovo. Osim učenika zanimanje za animaciju i njezine tehnike, pitanjima i angažmanom obogatili su prisutni nastavnici. Osim radionice, predstavljeni su radovi polaznika Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka, nastalih u suradnji s Video klubom Mursa. Nastavak je to dugogodišnje suradnje Video kluba Mursa i CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka sa Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće i Osnovnim školama na ovom području, uz podršku ZTK Osječko -baranjske županije. Voditelji radionice su se i ovaj put rado odazivali na poziv domaćina, jer organizator ovog druženja, Dragan Francuz, tajnik ZTK Valpovo-Belišće uvijek osigura izuzetno ugodnu radnu atmoferu i veselo druženje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.