Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionica izrade Školskog inkluzivnog dokumenta

29.04.2016.

11:32

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku se održava radionica za izradu Školskog inkluzivnog dokumenta u okviru projekta "Učimo zajedno 2" koji osigurava pomoćnike u nastavi za 105 učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama naše županije.

Uključeno je 39 osnovnih i 4 srednje škole a partner je i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. Projekt je vrijedan 2 milijuna i 615 tisuća kuna, 95% financiran je iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna a 5% sredstvima Osječko-baranjske županije.

Projektni je cilj inluzivni dokument u svakoj školi partneru kojim se uređuje pristup kako djeci s djeci teškoćama tako i darovitima o čemu su govorile koordinatorica projekta Dorotea Telarović, predsjednica Udruge Zvono za djecu i mlade s poteškoćama iz Belišća Mira Anić i pedagoginja osječke Ekonomske i upravne škole Maja Akšamović- Andrić.

Osigurano je 80 pomoćnika u nastavi a dodatnim projektima koje udruge financiraju uz pomoć Ministarstva obrazovanja i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te i nekih općina broj djece koja u našoj županiji imaju pomoćnike raste na 194. Projekt traje do kraja kolovoza.   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.