Hrvatski radio

Radio Osijek

12:32 / 11.01.2018.

Autor: Ksenija Zelenić

Radionica "Kultura u centru" odražana u Osijeku

Foto - Ministarstvo kulture

Foto - Ministarstvo kulture

Foto: - / -

U Osijeku je odražana informativna radionica za Poziv "Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi" .

Cilj je detaljnije upoznati potencijalne prijavitelje o kriterijima za prijavu projekata, čija je ukupna vrijednost na razini Splita,Osijeka i Zagreba 50 milijuna kuna. Europski socijalni fond osigurava 85, a Ministarstvo kulture 15 %.Natječaj za prijavu traje do kraja veljače,nakon čega će se obaviti procjena pojedinih podnesenih projekata. Najveći izonos koji se može dobiti je 2,5 milijuna kuna, a najmanji 800 tisuća kuna. Sami iznosi su primamljivi, a njima bi se mogli obogatiti kulturni sadržaji pojedinih Uduga civilnoga društva ili kulturnih institucija lokalne samouprave.

/ U tonu iz programa Radio Osijeka - načelnica sektora za programe i projekte EU u Ministarstvu kulture Anastazija Magaš-Mesić i ravnatelja Muzeja Slavonija Denisa Detling /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.