Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionica "Mogućnosti financiranja malih i srednjih poduzetnika"

17.01.2019.

12:43

Autor: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA, u suradnji s Ekonomskim fakultetom, održala je radionicu "Mogućnosti financiranja MSP-ova", kojoj je cilj, uz ostalo, pripremiti i informirati poduzetnike o formiranju svoje poslovne ideje u realne okvire te jasno sagledavanje poslovne prilike.

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA, u suradnji s Ekonomskim fakultetom organizirala je u četvrtak radionicu "Mogućnosti financiranja malih i srednjih poduzetnika". Cilj radionice je pripremiti i informirati poduzetnike o formiranju svoje poslovne ideje u realne okvire, jasno sagledavanje poslovne prilike, te usmjeravanje i vođenje poslovnih aktivnosti ali i pomoći poduzetnicima u privlačenju potencijalnih poslovnih partnera bržom i jednostavnijom komunikacijom s okruženjem, financijskim i državnim institucijama.

Radionica je organizirana u sklopu projekta "Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac", koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti 21.402.869,68 kuna od čega odobrena bespovratna sredstva iznose 19.696.613,57 kuna.

Kako je istaknula jedna od predavačica i direktorica Agencije Nataša Tramišak zanimanje poduzetnika za ulazak u Inkubator je veliko, a radovi dobro napreduju: "Ono što je najbitnije je da je objekt na samom završetku. Gradnja teče prema planiranoj dinamici i trebala bi završiti u svibnju ove godine. Cjelokupan projekt u provedbi je od kolovoza 2017. godine i trebao bi završiti u kolovozu ove godine što znači da smo na samom završetku. Nakon završetka gradnje ćemo uputiti javni poziv za sve one koji žele postati korisnici Ikubatora. A upravo ovakvim radionicama želimo poručiti poduzetnicima da će imati mogućnost korištenja tih prostora i potičemo ih na osnivanje novih tvrtki. Ono što će tamo biti na raspolaganju su 34 poslovna prostora, 2 proizvodna prostora, 2 coworking prostora, velika konferencijska sala i sala za sastanke", rekla je Tramišak i dodala kako će projekt nastojati povezati usluge poduzetničke infrastrukture i poduzetničkih potpornih institucija kako bi pomogli poduzetnicima i poduzetnicama u pripremi i razvoju projekata te prijavi na natječaj Europske unije, Ministarstva gospodarstva i svih ostalih nadležnih Ministarstava i tijela koja raspisuju takve natječaje kako bi lakše došli do sredstava i u konačnici potaknuli razvoj poduzetništva na području Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.