Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionica o dodjeli sredstava poduzetnicima u Belom Manastiru

29.11.2017.

15:08

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s Gradom Belim Manastirom i Baranjskom razvojnom agencijom organizirala je radionicu o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata za poduzetnike u Belom Manastiru.

Posjet državnih institucija i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo od iznimnog su značaja za grad Beli Manastir, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob.
"Cilj je osnažiti gospodarstvo na području grada, omogućiti malim poduzetnicima i gospodarstvenicima realne informacije u realnom vremenu na način da se informiraju o bespovratnim sredstvima koja mogu ostvariti putem agencije i ministarstava, tako da mogu poticati svoje poduzetništvo i ono što je najbitnije, otvarati radna mjesta."
Direktor tvrtke koja koja zapošljlava pet osoba Poduzetnik Mario Festetić istaknuo je zadovoljstvo državnim poticajem za ono što rade.
"Bespovratna sredstva iskoristit će za obrtna sredstva kako bi mogli širiti kompaniju te nabaviti repromaterijal."
Upravo ovakvim radionicama otvorenog tipa Hamag Bicro može pomoći malim poduzetnicima istaknuo je član Uprave Mario Turalija te je dodao da su nakon najave Vlade o Projektu Slavonija intenzivirali akcije od Belog Manastira do Donjeg Miholjca i Osijeka. Program Hamag Bicro-a poduzetnicima je predstavljen kroz financijske instrumente, mikro i male kredite te fondove Europske unije "tako da poduzetnici na egzaktnim činjenicama, pokazateljima i projektima uvidjeli gdje griješe kako bi se sumiralo što više bespovratnih sredstava i kako bi u biti dobili pravovaljane informacije o natječajima koji su u najavi".
Mikro poduzetnici po pojedinim pozivima imaju od 45 do 85 posto bespovratnih sredstava od prihvatljivog troška dok srednji imaju manji intenzitet jer su bonitetno jači i imaju veću snagu da se bore protiv konkurencije u odnosu na mikro i male poduzetnike, rečeno je na radionici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.