Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionica o novom EU projektu

04.11.2022.

12:55

Autor: HRT Radio Osijek

Ravnatelj ŽRA Denis Ćosić

Ravnatelj ŽRA Denis Ćosić

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Javna ustanova Županijska razvoja agencija Osječko baranjske županije u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Osijeku je održala radionicu kako bi predstavili projektne prijedloge Interreg programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021.-2027

Novi INTERREG program osmišljen je kako bi se podignula kakvoća života na programskom području odnosno dijelovima 14 zemalja dunavskog sliva. Prioritetni ciljevi su inovacija, društvena uključenost, ekologija i energetika, bolje upravljanje samim projektima, te suradnja između zemalja. Osječka radionica okupila je 250 sudionika iz jedinica lokalne samouprave, javnih tvrtki, predstavnika znanstvene zajednice, ali i privatne tvrtke i udruge koji su potencijalni prijavitelji na projekt. Na informativnoj radionici predstavnici Ministarstva i Županijske razvojne agencije razradili su specifične ciljeve i odgovorili na pitanja sudionika vezana uz projekt odnosno programsko razdoblje 2021-2027. godine. 

"Projekt obuhvaća najmanje tri partnera iz tri različite zemlje s tim da bi nositelj projekta trebao biti iz zemlje članice Europske unije", rekao je ravnatelj ŽRA Osječko - baranjske županije Denis Ćosić, te dodao da je uloga ŽRA "informirati širu javnost i dionike kako bi bili spremni povući što veći iznos EU sredstava, ali i uključiti što veći broj ljudi".  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.