Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionice "Poštivanje ljudskih prava osoba s invaliditetom"

18.12.2020.

14:06

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Područni ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Osijeku osmislio je, sukladno epidemiološkim prilikama, online sastanke sa predstavnicima udruga s područja pet županija Slavonije, Baranje i Srijema.

"Prigoda je to za raspraviti aktualnu problematiku te odlučiti o koracima koje valja poduzeti kako bi se stanje popravilo", kaže savjetnik pravobraniteljice u osječkom Područnom uredu Mario Burek te dodaje: "Na tim sastancima kratko ćemo predstaviti izazove i probleme koje smo detektirali u ove dvije godine rada Područnog ureda, predstavit ćemo aktivnosti i radnje kojima smo rješavali te probleme, te provesti raspravu tijekom koje želimo predložiti daljnje zajedničke aktivnosti u budućnosti u svrhu poboljšanja položaja osoba s invaliditetom na ovom području."

Prvi takav sastanak organiziramo sa predstavnicima udruga sa područja Osječko-baranjske županije, a tema sastanka je: „Poštivanje ljudskih prava osoba s invaliditetom na području Osječko-baranjske županije“.

Područni ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Osijeku u studenom 2020. godine obilježio je drugu godišnjicu rada.

 

 

 

Mario Burek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.