Hrvatski radio

Radio Osijek

Radionice u RCK Ugostiteljsko - turističkoj školi Osijek

03.02.2022.

12:43

Autor: HRT / Stjepan Filipović

RCK Ugostiteljsko - turistička škola Osijek

RCK Ugostiteljsko - turistička škola Osijek

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

 Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko - turistička škola Osijek s nizom radionica iz različitih područja, od kojih su neke namijenjene javnosti počeli su još prošle godine u okviru velikog projekta koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda socijalnog fonda.

"Radionice su iz različitih područja i ciljana skupina je javnost da na neki način populariziramo što je to što mi u ovoj školi radimo i u konačnici da vidimo da još uvijek poznavanje nekih suvremenih trendova koje stavljamo na osnove kroz određene tehnike i metodologiju ipak mogu uroditi plodom i u nekim kuhinjskim kućnim atmosferama. Tema sutrašnje kuharske radionice je "Dizano tijesto" i održat će se u malo dužem terminu. Vremenski ona će trajati četiri sata zbog toga što većina radionica nisu pokaznoga karaktera. U kuharskim praktikumima imamo osam pozicija, zato imamo i osam sudionika i svaki će imati svoj mali dio kuhinje gdje će stvarno naučiti na licu mjesta pripremiti dizano tijesto, kiflice ili punjene langošice ili nešto treće, ovisi koliko će biti inovativni i kreativni. Prijave za radionicu su bile popunjene u sat vremena. Molimo naše sugrađane da budu strpljivi jer, kao i u svakom poslu, što je veća potražnja i ponuda će biti veća. Potrudit ćemo se multiplicirati naše radionice kako bi svaki zainteresirani polaznik, muškarac ili žena mogli doći i naučiti nešto novo", rekla je voditeljica projekta Dorotea Telarović.Osim ove radionice za javnost, sutra će nastavnici kuharstva i posluživanja održati radionice u Vukovaru i Novoj Gradiški.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.