Hrvatski radio

Radio Osijek

Radno u Općini Bizovac: i humanitarno pomažu i rade na velikim projektima

16.02.2021.

10:33

Autor: Amoreta Bajto

fotografije fb Srećka Vukovića

fotografije fb Srećka Vukovića

Foto: - / -

U petrinjski Dječji vrtić „Petrinjčica” stigla je pomoć Općine Bizovac, koja je, usprkos velikim investicijama, odlučila pomoći stradalima u nedavnom potresu. Kako pomažu i kako napreduju veliki bizovački projekti, u programu Radio Osijeka govorio je načelnik Srećko Vuković.

"Početkom godine posjetili smo petrinjske vrtiće i odlučili im pomoću koliko možemo", kaže načelnik Vuković te dodaje: " Predškolska ustanova dječjeg vrtića u Petrinji broji ukupno 430 polaznika, a djeluje u 5 vrtićkih objekata od kojih samo dva rade. U okviru vrtića djeluje i pred škola sa 120 polaznika. Nakon uspostavljenog kontakta s ravnateljicom petrinjskog vrtića Općina Bizovac je na račun grada Petrinje za potrebe obnove vrtića u tom gradu uplatila 25.000 kuna izravne namjenske pomoći."

Pomažu koliko mogu, napominje načelnik Vuković i podsjeća na velike projekte koji se realiziraju na prostoru općine, a riječ je o najvećim investicijama u novijoj povijesti koje su financirane sredstvima iz EU fondova, prije svega, 50 milijuna kuna vrijedan projekt odvodnje i 93 milijuna kuna vrijedna nova cestovna infrastruktura. "Radovi dobro napreduju, bitno će utjecati na kakvoću življenja u mjestima Općine Bizovac i očekujemo da budu završeni u postavljenim rokovima", zaključuje Srećko Vuković.

Kada pitamo o velikom turističkom potencijalu zbog blizine termalnih voda, načelnik Vuković nam kaže da su već kasnih 60-tih godina prošlog stoljeća mještani prepoznali sve mogućnosti koje su otvorene za taj kraj, a  da će i budućnost donijeti velike projekte značajne za turizam, prije svega, obnovu kompleksa Bizovačkih toplica.

Bizovac - pomoć i cesta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.