Hrvatski radio

Radio Osijek

Radovi na izgradnji IT parka Osijek

22.10.2020.

12:28

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na današnjoj početnoj konferenciji strateškog projekta Grada Osijeka, IT park Osijek predstavljeni su ciljevi, svrha i planirane aktivnosti .

"IT park Osijek strateški je projekt u okviru integriranih teritorijalnih ulaganja u okvitu ITU-a osječke aglomeracije, projekt kojeg je prepoznala i pomoć pružila Vlada RH. U lipnju ove godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju IT parka u Osijeku u iznosu 30 milijuna kuna.
Traju radovi na izgradnji prometne i komunalne infrastrukture koji podrazumijevaju izgradnju prometnica, kanalizacijske infrastrukture i javne rasvjete. Vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna, a u okviru projekta, završetak radova predviđen je za Proljeće 2021. Ukoliko nas posluži dobro vrijeme, sigurni smo da će ti radovi biti završeni i ranije", rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.
Projekt menadžer ispred Upravnog odjela za porograme Europske unije Grada Osijeka Igor Galir, naglasio je da se projekt odvija predviđenom dinamikom .
Upravo se provodi jedna od četiri glavne aktivnosti, a to je izgradnja zajedničke infrastrukture, stavlja se posteljica za prometne površine , odrađeni su drenažni dijelovi.
Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš pozvala je sve tvrtke, koje su do sada prošle početne korake u razvoju svog poslovanja da se prijave na otvoreni javni poziv za realizaciju prava građenja na preostalim građevinskim česticama u okviru IT parka.

Žana Gamoš

Igor Galir

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.