Hrvatski radio

Radio Osijek

Radovi na uređenju središta Darde

18.10.2017.

06:32

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na uređenju središta Darde financirani su iz europskih fondova kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima .

Projekt obuhvaća ulicu Sv.I. Krstitelja, od dvorca Esterhazy do križanja s ulicom 135. baranjske brigade, cijelu ulicu 135. baranjske brigade, te Osječku ulicu od križanja s ulicom Sv.I. Krstitelja do križanja s ulicom 135. baranjske brigade. Na svim navedenim križanjima bit će izgrađeni kružni tokovi, a sve navedene ulice nakon završetka radova postaju dvosmjerne. Uz uređenje kolnika izvest će se denivelacija ulice 135. baranjske brigade, zacjevljenje svih kanala, nove pješačke staze, biciklističke staze, parkirališta, nova javna rasvjeta, te sadnja ukrasne hortikulture. Nakon završetka projekta Darda će napokon dobiti gradsku vizuru kakvu zaslužuje već desetljećima.
Procijenjena vrijednost projekta je 25,7 milijuna kuna, od čega je 85% sufinancirano EU sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Pored maksimalnog sufinanciranja od 85 % prihvatljivih troškova iz fondova EU, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje osigurava i dodatnih 80% od 15% ukupne vrijednosti projekta za koje Općina Darda sama mora osigurati sredstva.
U projektu sudjeluje 6 gradova i Općina Darda kao jedina općina u Republici Hrvatskoj koja je uspjeli dobiti pravo sudjelovanja u predmetnom projektu. Kroz navedeni program, Općina Darda će u slijedeće tri godine iz Europskih fondova dobiti ukupno 70 milijuna bespovratnih sredstava. (www.darda.hr)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.