Hrvatski radio

Radio Osijek

Radovi na vodoopskrbi u Sikirevcima

08.11.2018.

19:22

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Radovima na trajnom rješenju stanovnicima s područja Slavonskog Broda osigurat će se dovoljna količina vode. Interventnim radovima i daljnjim aktivnostima, 500 kućanstava će biti priključeno na vodovodnu mrežu na području Sikirevaca.

Radove su obišli te na radnom sastanku sudjelovali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predstavnici Brodsko-posavske županije, predstavnici Grada Slavonskog Broda, Općine Sikirevci te komunalnih društava.
Nakon onečišćenja vode za ljudsku potrošnju u vodoopskrbnom sustavu Slavonskog Broda u travnju ove godine, interventno je u kratkom roku omogućen dovod vode od 100 l/s a dovršetkom radova za dva do tri mjeseca, završit će radovi na trajnom rješenju kojim će se stanovnicima s područja Slavonskog Broda osigurati dovoljna količina vode. Petsto kućanstava u  Sikirevcima bit će priključeno na pitku vodu s vodocrpilišta Sikirevci, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.
Interventne radove kao i daljnje aktivnosti, među kojima i priključenja domaćinstava na vodovodnu mrežu na području Sikirevaca, financiraju Hrvatske vode u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna naglasio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.
Vode na crpilištu Sikirevci ima dovoljno , nitko neće biti oštećen, a vode je dovoljno za Vukovarsko – srijemsku, Brodsko – posavsku i po potrebi i za Osječko – baranjsku županiju. Ovo zajedništvo pokazalo je da u kratkom roku od šest mjeseci riješili smo najveći dio desetgodišnjih problema na ovome području, istaknuo je Zoran Đuroković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.