Hrvatski radio

Radio Osijek

Ranč Djedovih vilenjaka

18.12.2021.

14:40

Autor: Radio Osijek/TM

Djed Božićnjak na ranču Djedovih vilenjaka

Djed Božićnjak na ranču Djedovih vilenjaka

Foto: Istok u objektivu / Radio Osijek

Udruge Istok u objektivu i 4 lista imaju ekskluzivu i javljaju „Otkrili smo bazu Djeda Božićnjaka!” Pozivaju građane na Ranč Djedovih vilenjaka (Tvrđavica 2f) u subotu, 18. prosinca od 16 do 19 sati. Dočekat će ih topla okrjepa, slatkiši, vilenjaci i “sobovi” (na kojima će djeca imati priliku jahati).

Priređen je i prigodni kutak za obiteljsko fotografiranje.

„Teško je riječima opisati kakvo je veselje vladalo u petak predvečer na lijevoj dravskoj obali: na Ranč Djedovih vilenjaka ujahao je (!) glavom i svom svojom bijelom bradom - Djed Božićnjak”, stoji u pozivu organizatora koji prenose riječi djeci omiljenoga Djedice (u nenadmašnoj izvedbi Ivice Lučića - Jutromlata), a čije su impresivne jahačke vještine detaljno zabilježili članovi udruge Istok u objektivu: „Upravo sam stigao iz daleke Finske, došao sam vidjeti je li sve u redu. Moram sam, naime, negdje ustanoviti bazu da mogu Slavoniju, Baranju i okolne krajeve lakše obići. Moji su vilenjaci odabrali baš ovaj divni ranč, a javili su mi da ovdje ima puno dobre djece pa sam ih došao malo obići.”

Vilenjaci su, uvjerio se i sam Djed, proteklih dana bili jaaako vrijedni. Rade, čiste, uređuju... stigla je jelka, saonice i lampica stotine. Imanje Udruge za terapijske i rekreacijske aktivnosti 4 lista - o njemu je riječ - postao je pravo mjesto iz bajke. Premda je Djed morao dalje, obići svijet, još se može vilenjacima u posjet.


Ranč Djedovih vilenjaka

Ranč Djedovih vilenjaka

Foto: Istok u objektivu / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.