Hrvatski radio

Radio Osijek

Raščišćen divlji deponij na Pampasu

11.01.2022.

16:09

Autor: Radio Osijek/TM

Divlji deponij na Pampasu

Divlji deponij na Pampasu

Foto: Unikom Osijek / -

Iako se u Osijeku svako domaćinstvo može „riješiti” otpada redovitim odvozom Unikomovaca od vrata do vrata, odlaganjem na jednom od tri stacionarna i jednom mobilnom reciklažnom dvorištu, na reciklažnim dvorištu za građevinski otpad ili naručivanjem kontejnera za glomazni otpad jednom godišnje, nekima je „baš zgodno” odbaciti ono što im ne treba u neku šumicu. Tako je nastao i divlji deponij na Pampasu, koji su danas krenuli raščišćavati djelatnici Unikoma.

„Na prostoru Pampasa (zapadni prteni put) ovih je dana zamijećena veća količina nepravilno odloženog otpada i to najrazličitijih vrsta. Djelatnici RJ "Javna higijena" danas su krenuli s uklanjanjem i odvozom. Samo tijekom današnjeg dana odvezeno je oko 6 m3, a sutra slijedi nastavak”, stoji u objavi na Facebook profilu osječkog Unikoma uz čitav niz fotografija što su to građani pobacali na zelenu površinu.

„Opet apeliramo na građane da odlažu otpad u reciklažnim dvorištima u kojima se može bez naknade te na siguran i neškodljiv način predati čak 48 vrsta otpada. Ponavljamo da svi korisnici odvoza otpada imaju pravo i na jedan besplatan godišnji odvoz glomaznog otpada pred kućnim pragom, stoga nema potrebe (a ni opravdanja) za odlaganjem otpada na divljim deponijama”, poručuju iz Unikoma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.