Hrvatski radio

Radio Osijek

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka”

28.10.2019.

13:28

Autor: Vedran Drabek

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka”

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka”

Foto: - / -

Zaklada Srce Grada Osijeka i ove akademske godine, nagrađuje izvrsnost osječkih studenata s 30 stipendija ukupne vrijednosti 540.000 kuna, objavljeno je na današnjem javnom natječaju .

Studenti koji uspiju zadovoljiti raspisane uvjete natječaja, u akademskoj godini 2019./2020. imat će mogućnost ostvarivanja pojedinačno 18.000 kuna, od čega će stipendija u iznosu od 1000 kuna biti isplaćena svakoga mjeseca, dok je dodatne tri plus tri tisuće kuna moguće ostvariti kao nagradu za sljedeću upisanu godinu, odnosno sve položene ispite. Ujedno, riječ je i o najizdašnijoj stipendiji takve vrste u Hrvatskoj što je i naglasio predsjednik upravnog vijeća zaklade Vladimir Ham: „Nadamo se velikoj konkurenciji u procesu natječaja koji je raspisan s današnjim danom i trajat će idućih mjesec dana. Želimo motivirati ljude zbog kojih je ova zaklada i nastala. Želja nam je potaknuti stvaranje jačeg srednjeg sloja u Osijeku, ali prije svega izvrnost i darovitost naših studenata."

Podsjetimo, grad Osijek je prije četiri godine osnovao Zakladu s ciljem „premošćivanja razlika u imovinskom stanju obitelji i djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te pružanja jednake šanse kroz potpore u novcu, stvarima i korištenju različitih sadržaja utvrđenih općim aktima Zaklade.” 

Prijave za raspisani natječaj završavaju 26. studenog ove godine, a svi detalji i uvjeti  mogu se pronaći na http://srcegradaosijeka.hr/wp/

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.