Hrvatski radio

Radio Osijek

Raspuštena GO HDZ- a u Osijeku

11.01.2017.

12:49

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

GO HDZ- a Osijek dobio je povjerenika. Nakon što je ostavku na mjesto predsjednika dao Vlatko Kopić, povjerenik će biti Željko Kovačević. Ovo je samo priprema za izbore- rečeno je danas novinarima .

Predsjednik osječko- baranjskog Županijskog odbora HDZ-a Ivan Anušić izvijestio je kako je na sinoćnjoj sjednici Županijskog odbora jednoglasno (svih 39 članova) odlučeno da se osječki HDZ raspusti te da povjerenik do unutarstranačkih izbora bude dipl.ing. građevine Željko Kovačević, predsjednik MO Jospovac. Povod je ostavka Vlatka Kopića, koji je svoj potez opravdao velikm obvezama, poslovnim i obiteljskim. "Smatram kako nisam u mogućnosti kvalitetno i predano obnašati tu dužnost  zbog prevelikih obveza koje sam nedavno preuzeo i kojima želim biti predan u narednom višegodišnjem razdovblju. Od jeseni sam saborski zastupnik, član sam 3 saborska odbora, zamjenik sam ravnatelja KBC-a"- rekao je Kopić dodajući da je i dalje na raspolaganju stranci. Istaknuo je kako je u 19 mjeseci, koliko je bio predsjednik osječkoga HDZ-a, imao pobjede u svim izbornim ciklusima te je članove stranke pozvao na jedinstvo kako bi uspjeli u svibnju.  Cilj je pobjeda i u Osijeku i u Županiji. Na pitanje novinara hoće li, kako se pojavilo u medijima, kandidatkinja za gradonačelnicu biti Ivana Šojat, Anušić je odgovorio kako sve treba proći proceduru. Još nije službeno donesena odluka, ali do kraja mjeseca će se svakako znati kandidati za sve gradove u OBŽ. "Šojat nije jedina osoba o kojoj se razmišlja za mjesto gradonačelnika, kandidat mora biri najbolja osoba u svim segmentima"- rekao je predsjednik HDZ-a OBŽ. Anušić je naglasio kako HDZ predstojeće izbore shvaća najozbiljnije  do sada te da žele nastaviti pobjednički niz. Potez raspuštanja ocijenio ispravnim  i pravom pripremom za izbore. Odgovorio je kako ni u Osijeku, niti u Donjem Miholjcu i Belišću, nema sukoba, da se ne događa ništa što bi politički protivnici željeli, te da je danas HDZ jači nego ikada. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.