Hrvatski radio

Radio Osijek

Raste broj zaraženih - u Slavoniji gotovo 300 novih

08.04.2021.

10:38

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U slavonskim županijama u protekla 24 sata bilježe se 293 nova slučaja zaraze. U Osječko-baranjskoj su 102 novozaražena, Vukovarsko-srijemskoj 78, Brodsko-posavskoj 64, Požeško-slavonskoj 36, a u Virovitičko-podravskoj 13. Preminule su dvije osobe.

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 354 uzorka od kojih su 102 bila pozitivna na koronavirus. Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 81 godine, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše (31) novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, osam na području Đakova, po pet na području Belišća, Čepina i Popovca, po četiri na području Bilja, Kneževih Vinograda i Trnave, po tri na području Darde i Našica, po dvije na području Belog Manastira, Bizovca, Čeminca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta, Koške, Marijanaca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Draža, Gorjana, Petlovca, Podgorača, Petrijevaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.
Na bolničkom se liječenju nalazi 105 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 80 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 19 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.641 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 370 osoba od kojih je 78 bilo pozitivno na koronavirus (66 na PCR testiranju, 12 na brzom antigenskom testu). Udio pozitivnih među testiranima je 21 posto. Preminulih nema, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. 27 novozaraženih je iz Vinkovaca, 13 iz Vukovara, 5 iz Borova, po 4 osobe iz Rokovaca i Tovarnika, po 2 iz Županje, Bošnjaka, Ivankova, Jarmine, Nuštra, Slakovaca, Starih Jankovaca, Trpinje i Vođinaca, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Cerne, Gradišta, Ilače, Iloka, Novih Mikanovaca i Starih Mikanovaca. Na bolničkom se liječenju nalazi 49 covid pacijenata, dok se 292 osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među osobama pozitivnima na koronavirus 6 je djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika  i 4 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji na području županije je 968 osoba – iz sustava zdravstva su 3 radnika (1 liječnik i 2 medicinske sestre/tehničara). Od početka epidemije evidentirane su 9822 osobe zaražene virusom SARS-CoV-2, 9280 ih se oporavilo, a 201 osoba je preminula.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata potvrđena su 64 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Najviše ih je u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški (po 15), slijede Rešetari i Sibinj (po 6), Garčin (4), Brodski Stupnik, Cernik, Stara Gradiška i Velika Kopanica (po 2) te Bebrina, Donji Andrijevci, Gornji Bogićevci, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Slavonski Šamac i Vrbje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.410, oporavilo se 8.956 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 255 na 277.
Hospitalizirana su 53 covid pacijenta (3 osobe više nego prethodni dan) – 33 su u slavonskobrodskoj bolnici, a u novogradiškoj 20 osoba. Troje hospitaliziranih su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 770 osoba (173 osobe više nego prethodni dan).

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 262 uzorka, od kojih je 36 pozitivnih. Na tom području trenutno je aktivan 201 slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19) – na bolničkom je liječenju 15 covid pacijenata, dok se 186 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 581 osoba.

U protekla 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije umro je muškarac, 1942. godište, a uz COVID-19 imao je druge brojne komorbiditete. U tom je razdoblju testirana 151 osoba, a pozitivan nalaz imalo ih je 13. Novozaraženi su iz sljedećih općina i gradova: Virovitica (8), Mikleuš (2), Slatina, Suhopolje i Nova Bukovica po jedan. Na bolničkom liječenju u Virovitici 14 je covid pacijenata, a tri osobe s područja te županije liječe se u Osijeku i sve tri su na respiratoru. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazila se 3.721 osoba, a stotinu i dvanaest ljudi preminulo je od posljedica infekcije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.