Hrvatski radio

Radio Osijek

11:57 / 09.06.2022.

Autor: Ana Mitar

Raste interes mladih za poduzetništvo

Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

Razvoj poduzetništva s fokusom na regiju tema je o kojoj će se govoriti kroz dva dana na 11. kongresu RED u organizaciji Ekonomskog Fakulteta iz Osijeka, Tuzle, Maribora i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti - centar Osijek. 


Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, kongres RED vratio se na Ekonomski fakultet u Osijeku, rekla je predsjednica organizacijskog odbora Mirna Leko Šimić.  Program je počeo uvodnim predavanjem koje je održao profesor na ekonomskom fakultetu u Pečuhu, Zsolt Bedo, a prezentacije i predavači na ovogodišnjem kongresu su iz Hrvatske, BIH, Slovenije, Nigerije, Mađarske i Portugala. 

Od ovogodišnjeg programa organizatorica je istaknula radionicu za mlade istraživače na kojoj će se govoriti o tome kako pronaći i publicirati radove u relevantnim i visoko rangiranim časopisima, zatim prezentaciju projekta prilagodbe vinskih zona klimatskim promjenama te prezentaciju međunarodnog projekta o razvoju poduzetničkih vještina za predavače poduzetništva. 

Dio istraživanja na kongresu pokušava odgovoriti i na pitanje interesa mladih za ulazak u svijet poduzetništva, a Mirna Leko Šimić rekla je kako se kroz obrazovni proces može zaključiti da veliki dio mladih vidi sebe upravo u poduzetništvu. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.