Hrvatski radio

Radio Osijek

13:20 / 17.02.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Raste zaposlenost, velika očekivanja i od ljetne sezone

Zavod za zapošljavanje

Zavod za zapošljavanje

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Podaci osječke ispostave Zavoda za zapošljavanje govore o pozitivnom trendu zapošljavanja u gradu Osijeku. Statistika kaže da je nezaposlenost Osijeku u siječnju ove godine smanjena za 18% u odnosu na isti mjesec 2021.

Podaci HZZ Područne službe Osijek pokazuju da su krajem siječnja ove godine evidentirane 4493 nezaposlene osobe, što je 996 osoba manje ( 18,1 posto ) nego u siječnju 2021. Sa zadnjim danom ovogodišnjeg siječnja broj zaposlenih bio je 50095. To znači da je povećana zaposlenost za 1067 osoba u odnosu na siječanj 2021. Potražnja poslodavaca je raznolika, zapošljavanja je najviše u trgovini i sektoru usluga, veliki interes u IT industriji. Pozitivnom trendu, očekuju u Zavodu, pridonijet će i sezonski poslovi u poljoprivredi te turizmu na Jadranu gdje mnogi odlaze već poznatom poslodavcu. Iako se zbog epidemioloških uvjeta u siječnju nije održao tradicionalni Sajam poslova u turizmu, bilo je zainteresirano 50 poslodavaca i velikih hotelskih kuća te je očekivanje da će na Jadranu ovoga ljeta posao naći više Slavonaca nego u 2021.  Podatke iz Biltena koje izdaju u programu Radio Osijek  prokomentirao je predstojnik osječke ispostave HZZ-a Ivan Ravlić. 

Ivan Ravlić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.