Hrvatski radio

Radio Osijek

Razbijen lanac preprodavača oružja

08.12.2016.

15:23

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na području pet policijskih uprava razbijen je lanac prodavača, preprodavača i kupaca različite vrste oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Akcija je provedena pod nazivom "Keller" .

Zbog sumnje da su nezakonito nabavljali te preprodavali oružje i minsko-eksplozivna sredstva, osječko-baranjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad deset osoba, a četvoricu od njih je privela.
Voditelj službe organiziranog kriminaliteta osječko-baranjske policije Renato Vince rekao je na konferenciji za novinare kako se istraga provodila od sredine srpnja, nad deset osumnjičenika s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije. Osumnjičeni su za ukupno deset kaznenih djela i tri prekršaja iz Zakona o oružju, pri čemu se osumnjičenika s područja Osječko-baranjske županije tereti za nabavljanje oružja s ciljem daljnje distribucije i preprodaje na području cijele Hrvatske, dok se ostale tereti za nezakonitu nabavu i posjedovanje oružja. Pretragom njihovih domova i vozila uz ostalo je pronađeno 12 poluatomatskih, automatskih i lovačkih pušaka, četiri pištolja te još četiri pištolja ručne izrade, više od 7000 komada puščanog i pištoljskog streljiva, jedan ručni bacač, sedam ručnih bombi, 12 tromblonskih mina,  jedna protupješadijska mina te razni dijelovi oružja, poput spremnika za pištolje i puške, prigušivača i vojnih noževa.
Vince je napomenuo kako je oružje bilo namijenjeno prodaji građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, ali kako zasad policija nema saznanja da je pronađeno oružje iskorišteno u nekom drugom kaznenom djelu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.