Hrvatski radio

Radio Osijek

Razbijen natpis iznad Mostovog ureda u Vinkovcima

19.10.2018.

12:32

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Most NL Vinkovci

Foto: Most NL Vinkovci

Foto: - / -

U noći s četvrtka na petak razbijena je ploča s natpisom ispred Mostovog ureda u Vinkovcima, što su članovi te stranke najoštrije osudili. Napominju kako je njihov ured već četiri puta bio meta vandala, a već drugi put u posljednja četiri mjeseca.

Za regionalnog povjerenika Mosta Krunoslava Popovića razbijanje svjetleće ploče nije slučajnost, jer, kako je rekao, baš ni jedna druga tabla ili lokal u cijeloj Zvonimirovoj ulici u centru Vinkovaca nisu oštećeni. "U nedostatku ideja, pozitivnog djelovanja i borbe za svoj grad, najlakše je bijes usmjeriti na one koji žele i rade nešto dobro. Ne bojimo se prijetnji i neće nas nitko spriječiti da život u Vinkovcima bude bolji", rekao je Popović.
Potpredsjednik Županijske skupštine vukovarsko-srijemske Nizar Shoukry je najavio da će na sljedećoj skupštinskoj sjednici 24. listopada tražiti da se osude ovakvi vandalski napadi, jer "ovakav način obračunavanja s političkim neistomišljenicima u Hrvatskoj ne smije biti prihvaćen".
Organizacijski tajnik Mosta Nikola Grmoja ustvrđuje kako njihova stranka u Slavoniji jača iz dana u dan, da se neki boje za svoje pozicije pa ne prežu ni pred vandalizmom da se obračunaju. "Neki se očito ne mogu pomiriti s činjenicom da postoje oni koji žele promijeniti njihova pravila igre", zaključuje Grmoja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.