Hrvatski radio

Radio Osijek

Razvoj mreže usluga za život u zajednici

21.09.2022.

13:20

Autor: HRT Radio Osijek

Izvor

Izvor

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježili su u Osijeku Ženska udruga "Izvor" i osječki Filozofski fakultet- suradnici na projektu "Razvoj mreže usluga za život u zajednici". Na štandu na Trgu slobode dijelili su edukativne i promotivne materijale, a organiziran je i skup na kojem je predstavljena brošura "Glas i podrška starijima" kao i mrežna stranica Registar pružatelja usluga Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt je pratio potrebe starijih osoba, oboljele od Alzheimera i drugih demencija kreirajući odgovore na njihove potrebe. Partneri su na projektu Grad Osijek i Grad Ilok, a stručna pomoć došla je i s osječkog Filozofskog fakulteta. Kroz Program aktivnog starenja udruga Izvor razvila je uslugu dnevnog boravka i aktivnosti za starije osobe, sudjelovalo je više od 100 korisnika starijih od 65 godina. Proz program podrške ,informiranja, savjetovanja i uključivanja povećana je informiranost i pravna sigurnost za starije i oboljele osobe i članove njihovih obitelji, a Savjetovalištem, besplatnim SOS telefonom i edukativnim radionicama obuhvaćeno je oko 100 osoba. Razvoj mreže usluga za život u zajednici s Registrom pružatelja usluga svojevrsna je kruna dvedesetogodišnjeg rada na razvoju aktivnosti koje odgovaraju na potrebe u zajednici, ocjenila je Mirjana Herceg iz udruge Izvor. Kako bi se pojačali kapaciteti u području pružanja socijalnih usluga, uspostavljena je neformalna Grupa za razvoj učinkovitih usluga koja je okupila 15 stručnjaka. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost je oko 800 tisuća kuna. 


o projektu Razvoj mreže usluga za život u zajednici

Izvor

Izvor

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.