Hrvatski radio

Radio Osijek

Razvoj tolerancije glavni je preduvjet mira

08.08.2016.

16:16

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Europskog doma Vukovar od 6. do 13. kolovoza u Vukovaru se, u okviru projekta Mladi ujedinjeni u miru, održava kamp za mlade na kojem sudjeluje ukupno 63 sudionika iz tri države, a financira se sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+.

Sudionike kampa okupilo je pet udruga - HO Prijateljice iz Tuzle (BiH), organizacija SARA iz Srebrenice (BiH), Omladinski centar Gornji Vakuf-Uskoplje (BiH),  Somborski omladinski Boom iz Sombora (Srbija) i Europski dom Vukovar (Hrvatska),
"Glavni cilj projekta razvijanje je tolerancije među mladima različitima po etničkoj, nacionalnoj, vjerskoj pripadnosti, dobi i spolu, a koji dolaze iz sredina koje su direktno ili indirektno bile uključene u ratne sukobe između 91. i 95. godine", rekla je koordinatorice projekta Slađana Trbulin. Dometnula je kako se projektom također želi osnažiti mlade da budu akteri u razvoju lokalne zajednice, ajedan od ciljeva jest i jačanje suradnje među partnerima i pružanje prilike organizacijama da šire svoje iskustvo u radu kroz sudjelovanje na projektu Erasmus+ programa.
Program kampa za mlade uključuje rad u malim grupama, diskusije, prezentacije, posjete vukovarskim povijesnim središtima i kreativne radionice. Za vrijeme boravka u kampu mladi će izraditi mirovnu razglednicu koja će se poslati na različite adrese institucija i organizacija kako bi predstavili i potaknuli potrebu kontinuiranog rada s mladima iz ratom pogođenih zajednica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.