Hrvatski radio

Radio Osijek

RBA i Osijek Software City nastavili suradnju

24.01.2018.

14:14

Autor: Neven Knežević

RBA i Osijek Software City nastavili suradnju

RBA i Osijek Software City nastavili suradnju

Foto: - / -

U osječkom poduzetničkom inkubatoru BIOS-u potpisan je ugovor o suradnji i sponzorstvu između Raiffeisen banke i Osijek Software City-a u iznosu od 25.000 kuna, kojim će se omogućiti financiranje ovogodišnjih "Code Camp" programa

Potipisivanjem ugovora nastavlja se suradnja dviju institucija koja će omogućiti besplatna predavanja i radionice za sve polaznike u području dizajna i softverskih proizvoda. Prema riječima predsjednika Osijek Software City-a (OSC) Denisa Sušca kroz Code Camp u prvoj godini prošlo je 500 polaznika, a ukupni broj dolazaka dvostruko je veći. Osim toga, kako je istaknula predstavnica Reiffeisen bank Austria (RBA) Krunoslava Baumschabel Banić, suradnja će pružiti mogućnost informatičkim tvrtkama u Osijeku povoljnije uvjete financiranja. Trenutačno u sklopu OSC-a posluje gotovo 40 tvrtki s oko 1,500 zaposlenih. "Naš je problem na domaćem tržištu pronaći kvalitetnu radnu snagu", rekao je Sušac, te dodao da će 50 odobrenih radnih mjesta u IT sektoru u sklopu kvote inozemnih radnika za cijelu Hrvatsku, koliko je odobrila Vlada, biti nedostatno. 

 

 odnosno besplatna predavanja i radionice u području dizajna i softverskih proizvoda

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.