Hrvatski radio

Radio Osijek

Reakcije na Vulinove izjave

13.07.2015.

20:16

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz nekoliko stranaka danas je stigla reakcija na izjavu predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina kako nema nikakvih tajnih ili javnih dogovora i pregovora s HDZ-om ili SDP-om, da njegova stranka na izbore izlazi samostalno, a da je HDSSB spreman s jednom od pobjedničkih koalicija razgovarati tek nakon izbora uz preduvjet da u Slavoniju bude uloženo milijardu kuna i da se neće „kao IDS prodati za kikiriki“.

I dok im šef SDP-a Zoran Milanović savjetuje da pričekaju rezultate izbora, iz IDS-a su priopćili kako su „preozbiljna stranka da bi komentirali izjave predsjednika HDSSB-a. „No nije dobro za Slavoniju ako je za HDSSB razvoj Slavonije i Baranje stvar političke trgovine, a ne sustavnoga strateškog ulaganja i realizacije razvojnih projekata", stoji u priopćenju IDS-ove službe za odnose s javnošću kojim su odgovorili na Hinin upit kako IDS komentira izjavu čelnika HDSSB-a. IDS ističe kako je jedini ispravan put za razvoj svih regija bitna decentralizacija zemlje koja će svima omogućiti neometan razvoj uvažavajući specifičnosti svake regije.
"Upravo zato je IDS-u stav potencijalnih partnera prema decentralizaciji ključan preduvjet za bilo kakve dogovore oko koalicije", ističu u priopćenju za javnost i dodaju kako bi, usput rečeno, "bilo dobro da kolege iz HDSSB-a nauče računati jer je IDS, zahvaljujući kvalitetnoj pripremi projekata i sustavnom razvoju, u Istri omogućio ulaganja veća od nekoliko desetaka milijarda kuna".
HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković poručio je da HDZ u koalicijama neće licitirati poput SDP-a i neće biti spreman na sve kako bi preuzeo vlast. „Na parlamentarne izbore HDZ izlazi sa svojom pobjedničkom domoljubnom koalicijom, a suradnju s drugim strankama uvjetovat će prihvaćanjem svoga gospodarskog programa, u čemu HDSSB neće biti iznimka“, istaknuo je Jandroković. Istodobno je rekao kako HDZ ima pripremljen cijeli katalog projekata, te planira ulaganja u navodnjavanje koja višestruko premašuju iznos od milijardu kuna, koliko traži HDSSB. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.