Hrvatski radio

Radio Osijek

Realizirana polovica radova na uređenju desne obale Drave

28.05.2021.

17:51

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Radove na izgradnji šetnice u Donjem gradu, "Drugoj poddionici - stara Luka Tranzit", koji se provode u sklopu projekta "Uređenje desne obale rijeke Drave", obišli su danas predstavnici Hrvatskih voda i Osječko-baranjske županije.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je kako je do sada realizirana otprilike polovica radova: "Ulažemo značajna sredstva u zaštitu naših rijeka, ali moramo ulagati i u uređivanje tako da se ljudi osjećaju ugodno uz naše rijeke. Osječka je šetnica, takozvana Promenada, nadaleko poznata, a želimo ju učiniti još vrjednijom i kvalitetnijom. Iz tog razloga spajamo Donji i Gornji grad, u tijeku su poddionice II. i III., a završeno je otprilike 50%. To znači da radovi dobro napreduju, a ukupna vrijednost radova sve tri dionice je 100 milijuna kuna. Nastavljamo dalje, sredstva su osigurana, a do kraja godine planiramo završiti utvrđivanje i uređenje obale u Donjem gradu, a još će nam ostati područje ispod KBC-a Osijek za što će nam trebati još godinu i pol", rekao je Đuroković.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić napomenuo kako je ovo samo jedan u nizu zajedničkih projekata Županije i Hrvatskih voda: "Ovo će biti najduža dionica u Hrvatskoj, a možda i šire. To će biti nešto što će učiniti Osijek još ljepšim i funkcionalnijim, te doprinijeti kvaliteti života", rekao je župan Anušić i dodao kako je vrijednost projekata koji su odrađeni s Hrvatskim vodama prelaze 2 milijarde kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.