Hrvatski radio

Radio Osijek

Rebalans Proračuna nije prošao, a Proračun za 2017. skinut s Dnevnog reda

29.11.2016.

13:53

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Žao mi je što se stranačka politika prenijela i u Županijsku skupštinu, rekao je Osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić te dodao da 5 vijećnika HDSSB-a iz nepoznatih razloga nije nazočno na sjednici, tako da nije bilo većine za izglasavanje rebalansa Proračuna za 2016. godinu.

To znači zaustavljanje svih projekata koji su rebalansom planirani. Svake godine u studenom ili početkom prosinca  donosi se rebalans na način da se određena sredstva kojih je više prenamjenjuju na druge pozicije da bi se ona maksimalno utrošila. Šišljagić pojašnjava da nećemo moći povući više milijuna kuna s razine decentralizacije državnog Proračuna i time do kraja godine završiti projekte izgradnje određenih objekata u zdravstvu i školstvu koji su rebalansom planirani. Zastoj će trajati desetak dana dok se u Skupštini ne donese rebalans. Ako i tada ne bude donesen nastat će poprilično veliki problem, rekao je župan Šišljagić.
Postoji više od mjesec dana kada ovi akti mogu biti usvojeni, rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin te ponovio da je stav Stranke,  što se i vidi na sjednici, da vijećnici HDSSB-a u Skupštini glasuju za izmjene i dopune proračuna za 2016. godinu te Proračun za 2017. Župan Vladimir Šišljagić skinuo je s Dnevnog reda glasovanje za Proračun za 2017.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.