Hrvatski radio

Radio Osijek

Regionalni centar kompetentnosti

20.11.2020.

12:21

Autor: Amoreta Bajto

fotografija iz pozivnice organizatora

fotografija iz pozivnice organizatora

Foto: - / -

Ovih dana počinju radovi na infrastrukturi Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko - turističke škole Osijek, najavio je u programu Radio Osijeka ravnatelj škole i voditelj RCK Andrej Kristek.

U sklopu projekta VIRTUS, vrijednog 24 214 510  kuna u stopostotnom financiranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, sagradit će se infrastruktura u Ugostiteljsko - turističkoj školi i Domu učenika u Osijeku te u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

Rekonstruirat će se suterenski prostor Ugostiteljsko-turističke škole, izmijenit će se postojeće instalacije novima, mijenjat će se podovi, sanitarni čvorovi te ugraditi novi sustav ventilacije, sve sa svrhom prilagodbe prostora najsuvremenijoj opremi u okviru budućih kuharskih i slastičarskih praktikuma Centra.

Radovi počinju i u učeničkom domu na lokaciji Lučki prilaz 4, u Osijeku, koji zbog predviđene rekonstrukcije od ove školske godine nije primao učenike. Zahvat je na toj lokaciji u središtu Osijeka sveobuhvatniji i uključuje dodavanje novih temelja, seizmičko ojačavanje zidova, niveliranje podruma, rušenje postojećih dijelova konstrukcije i dogradnju, izmjenu svih instalacija, novi sustav grijanja-hlađenja, nove podne obloge, stolariju, suvremeno opremljenu kuhinju te kušaonicu na krovu zgrade za izvođenje praktične nastave. Učenički dom - Akademis - tako će u ljetnim mjesecima, za trajanja školskih ferija, postati hostel smještajnog kapaciteta pedesetak ležaja. Zgrada će u cijelosti biti prilagođena osobama s invaliditetom, a ujedno će biti jedna od rijetkih zgrada na području Osijeka s 0. kategorijom energetske učinkovitosti

/ tekst iz priopćenja Ivane Draganić, zadužene za vidljivost, komunikacije i horizontalne teme Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek /

Ugostiteljsko -turistička škola

fotografija Ivana Draganić

fotografija Ivana Draganić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.