Hrvatski radio

Radio Osijek

Regionalni forum "Europa u Slavoniji - gospodarski rast i zapošljavanje"

27.10.2018.

10:12

Autor: Radio Osijek

foto Marija Molnar / Hrvatski radio Vukovar

foto Marija Molnar / Hrvatski radio Vukovar

Foto: - / -

Kako podignuti standard i kvalitetu života u Slavoniji? Mogu li se dobre poduzetničke ideje pretvoriti u uspješne poslovne priče? Govorilo se o tome na Regionalnom forumu "Europa u Slavoniji – gospodarski rast i zapošljavanje" koji je u Vukovaru organizirao Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

O svojim su iskustvima govorili poduzetnici koji uspješno posluju u Slavoniji – vlasnik i direktor vukovarske tvornice lijekova "Yasenka" Moahamed Radwan Joukhadar, vlasnica jedinog elektrosolarnog broda na Dunavu Zrinka Šesto, kreativni direktor i suosnivač tvrtke za razvoj videoigara "Void Main" te zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić.

Na skupu je bilo riječi o tome što regije poput Slavonije mogu očekivati od novog europskog proračuna te nebrojenim mogućnostima koje stoje na raspolaganju zahvaljujući EU fondovima.

Sudionici Regionalnog foruma složni su u tome kako treba ojačati kapacitete za razvoj poduzetništva i bolje korištenje fondova te da su inovacije i novi poslovni modeli ključni za budući gospodarski uzlet Slavonije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.