Hrvatski radio

Radio Osijek

Regionalnim centrom kompetencije podignut će se kvaliteta obrazovanja

03.11.2020.

11:49

Autor: Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof

foto Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Ugovor za izgradnju, u sklopu projekta Regionalnog centra kompetencija Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, potpisan je s izvođačima radova i stručnog nadzora. Nositelji projekta je Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a partner Srednja strukovna škola Vinkovci.

Vrijednost ugovorenih radova je 16 milijuna i 300 tisuća kuna, a sredstva su osigurana kroz Europski fond za regionalni razvoj, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić: "U sklopu projekta predviđena je rekonstrukcija zgrade Doma učenika u Osijeku, sanacija zgrade Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i adaptacija prostora Srednje strukovne škole Vinkovci. Cijeli projekt je započeo još prije dvije godine, konačno počinjemo raditi, a uskoro se nadamo i realizaciji onoga što svi želimo, a to je kvalitetnije i bolje školovanje za sve koji upisuju ovu školu", rekao je Anušić.

Kako je istaknula pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije Sandra Filipović cijeli projekt Regionalnog centra kompetencije vrijedan preko 96 milijuna kuna, a osmišljen je kako bi podigao kvalitetu ionako već poznatu osječke Ugostiteljsko-turističke škole: "Podizanje razine strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj je i zamišljena tako da se razvijaju novi obrazovni kurikulumi, da se omoguće novi programi u obrazovanju odraslih i da se sve ono što donose nove tehnologije stavi kao jedan novi izazov pred strukovna zanimanja koja su bila podcijenjena", rekla je Filipović i dodala kako će sve to podignuti sve popularnije grane poput nutricionizma i gastronomije.

Ravnatelj osječke Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek istaknuo kako projekt nije namijenjen samo učenicima škole, nego i odraslim polaznicima, mentorima i nastavnicima: "Cilj je reforma cjelokupnog strukovnog obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, a tu će najzadovoljniji biti naši učenici koji će dobiti najnoviju opremu. Tako će biti spremniji za tržište rada, a kroz projekt se podižu standardi kvalifikacije ne samo trogodišnje i četverogodišnje škole nego i odraslih".

Ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci Domagoj Vukadinović zahvalio je suradnicima na projektu i dodao kako će škola projektom dobiti 6 specijaliziranih kabineta kojima će zasigurno podignuti ljestvica u obrazovanju i ugostiteljstvu grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.