Hrvatski radio

Radio Osijek

Rekonstrukcija 770 metara ceste u Višnjevcu

10.08.2018.

12:41

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Poštanskom naselju u Višnjevcu počeli su radovi na izgradnji prometnice, javne rasvjete i oborinske odvodnje. Radove je obišao gradonačelnik Ivan Vrkić .

"U Višnjevcu imamo jedan dio neizgrađenih prometnica u dužini 100 metara gdje su građani platili komunalne doprinose, gdje nismo, jedno desetak godina uspjeli riješiti ovaj problem. Zahvaljujući razumijevanju ove gradske Uprave i nama, koji smo predstavili da je nužno napraviti, došli smo do realizacije projekta. Nalazimo se u Poštanskom naselju koje sadrži tri ulice koje su građani izgradili samodoprinosom, samoinicijativno su izdvajali sredstva i u tadašnjim su uvjetima izgradili što je bilo moguće, međutim urbanizacija i izgradnja obiteljskih kuća nije zadovoljavala komunalne uvjete, a ovim ćemo radovima riješiti cijelo naselje", rekao je predjednik Vijeća Mjesnog odbora Višnjevac, Mirko Ivković.
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić zadovoljan je početkom radova. " S predsjednikom Vijeća MO Višnjevac Mirkom Ivkovićem već duže vrijeme razgovaram i kako smo planirali uvrstili smo ovo naselje u Proračun za ovu godinu. Sama činjenica da se radi o pet ulica i ozbiljnom zahvatu u cestogradnji u zatvorenom prostoru odvodnje, da ćemo raditi novu rasvjetu, 770 metara ceste, 280 metara staza, radi se o 3,5 milijuna kuna. Mi ozbiljno i sustavno ulažemo u dijelove grada po redoslijedu i važnosti. Ovo smo stavili u prioritet jer je godinama zapušteno. Kad sve bude gotovo, a romk je 60 radnih dana, stanovnici ovog naselja moći će nesmetano pješački i automobilima prometati, a Višnjevac će dobiti sasvim novu vizuru. To je nastavak ozbiljnih investicija, dogovaramo se za neke projekte, sve onoliko koliko bude novca po vrijednosnom sustavu radit ćemo i dalje jer mislim da to zaslužuje ovaj naš kraj", naglasio je gradonačelnik Vrkić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.