Hrvatski radio

Radio Osijek

Rekonstrukcija dijela Istarske ulice

04.08.2021.

11:33

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je s predsjednikom Uprave Vodovoda Željkom Mandićem građevinske radove na rekonstrukciji Istarske ulice od križanja s Vukovarskom ulicom do Ulice Bartola Kašića.

"Krenuli smo u rekonstrukciju Istarske ulice. Kao što možete vidjeti dio Istarske ulice od križanja s Vukovarskom ulicom do Ulice Bartola Kašića  je u izuzetno lošem stanju. Gradska tvrtka Vodovod krenula je s rekonstrukcijom kanalizacijskog cjevovoda te  rješavanjem oborinske odvodnje, što će biti dovršeno u idućih 90 dana. Nakon toga slijedi investicija Grada Osijeka gdje ćemo doslovno obnoviti sve ostalo - kolnik, pješačku stazu, zelene površine i parkirališta. Ukupna vrijednost Zajedniče investicije Grada i Vodovoda iznosi 2 i pol milijuna kuna (od kojih Grad izdvaja milijun i pol kuna). Vjerujem da će u slučaju dobrih vremenskih prilika kompletna Istarska ulica napokon biti u potpunosti rekonstruirana do kraja ove kalendarske godine", istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić. 

Predsjednik Uprave Vodovoda Željko Mandić objasnio je kako je ta tvtka tijekom svibnja pokrenula investiciju rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže. "Radovi će biti gotovi i prije roka, a izvođač se obvezao da će radovi biti završeni i prije roka. Molim građane za razumijevanje, ovo je ipak investicija koja ostaje trajno i mi smo vodili računa o tome da se radovi izvode za vrijeme godišnjih odmora, da ih građani što manje osjete. Riječ je o novoj infrastrukturi, dakle daljinskom očitavanju brojila, novim kanalizacijskim i vodoopskrbnim priključcima, 135m metara ceste. Po sredini ceste ide glavni kanalizacijski vod i svaki će ovjekt dobiti novi vodooprskrbni priključak".      

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.