Hrvatski radio

Radio Osijek

Rekordan broj sudionika na 34. Novogodišnjoj utrci

01.01.2017.

14:07

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Novogodišnjoj utrci u Osijeku okupilo se rekordnih 400-tinjak sudionika koji su u podne trčali krug uz Dravu preko dvaju mostova, a ukupni je pobjednik 18-ogodišnji Luka Batarilo Ćerdić .

Utrka u organizaciji Gradskog saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ održava se od 1982. godine, a nije organizirana samo u ratnim vremenima.

„Ove godine imali smo rekordan broj natjecatelja jer nas je poslužilo vrijeme. Bilo je oko 400 sudionika svih dobnih kategorija, od vrtićaraca, nižih i viših razreda osnovnih škola, srednjoškolaca, studenata, rekreativaca do 40 i preko 40 godina, do sportašica i sportaša. Jako smo zadovoljni odazivom. Ovo je pravi način da si sugrađani, sportaši, sportski djelatnici i rekreativci čestitaju ulazak u novu godinu“,  rekao je Zoran Pupovac iz Saveza „Sport za sve“. Istaknuo je da je i ova utrka bila humanitarnog karaktera, a sredstva će biti dodijeljena nekoj od članica osječkoga Saveza za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom.

Pobjednik Novogodišnje utrke Luka Batarilo Ćerdić rekao je kako u njoj sudjeluje četvrtu godinu. Prvi je put ukupni pobjednik, a dosad je pobijedio u kategoriji srednjoškolaca te bio drugi ukupno. Kaže kako mu sportske ambicije ipak nisu vezane uz atletiku nego uz nogomet.

Među sudionicima je bilo puno obitelji, a kao najstariji utrku je otrčao 74-ogodišnji Slavko Vojvodić – Žućo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.