Hrvatski radio

Radio Osijek

Rekordi novooboljelih u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

08.11.2020.

10:35

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Foto: - / -

U Hrvatskoj je danas ukupno 2543 novooboljelih, a preminule su 42 osobe, što je najviše smrtnih slučajeva dosad. U pet županija s istoka Hrvatske prema posljednjim je izvješćima županijskih stožera 479 novopozitivnih na koronavirus.

Osječko-baranjska županija ima rekordnih 227 novooboljelih
Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađena su ukupno 604 uzorka, od kojih je 227 s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus. Osijek i osječka prigradska naselja broje 107 novopozitivnih, Našice 20, Donji Miholjac i Đakovo po 17, Valpovo 16, Belišće šest i Beli Manastir četiri. Na području općine Čepin je osam novopozitivnih, Darde šest, Đurđenovca pet i Podgorača četiri. Po dvije novopozitivne osobe bilježimo u općinama Magadenovac, Gorjani, Kneževi Vinogradi i Petrijevci, a po jednu u Antunovcu, Bilju, Marijancima, Bizovcu, Erdutu, Ernestinovu, Viškovcima, Trnavi i Punitovcima.
Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus. Obje u KBC-u Osijek, muška osoba iz Čepina, 1959. godište i muška osoba iz Belog Manastira, 1964. godište, a uz COVID-19, imale su i druge komorbiditete. Na bolničkom liječenju nalazi se 160 osoba, 28 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 132 u KBC-u Osijek od kojih su 22 oboljele osobe na respiratoru. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 4878 osoba. Policija je tijekom posljednja 24 sata obavila 13 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

Vukovarsko-srijemska županija također najveći broj do sada, 129 novih slučajeva zaraze
Prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata  testirano je 266 osobaje od čega je 129 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (26 osoba iz Vinkovaca, 22 iz Vukovara, 11 iz Županje, 8 iz Ivankova, po 4 iz Nuštra, Otoka i Vođinaca, po 3 iz Iloka, Jarmine, Komletinaca, Bobote, Bogdanovaca i Starih Jankovaca, po dvije su osobe novozaražene iz Bošnjaka, Bršadina, Babine Grede, Cerne, Đeletovaca, Ostrova, Rokovaca, te po jedna iz Antina, Berka, Bokšića, Borova, Cerića, Čakovaca, Drenovaca, Gradišta, Ilače, Marinaca, Račinovaca, Sotina, Starih Mikanovaca, Svinjarevaca, Šiškovaca, Tordinaca, Tovarnika i Trpinje).
Preminule su tri osobe. Trenutačno je u županiji 53 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji je 885 osoba.

Brodsko-posavska županija 72 novooboljela
Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata zabilježena su 72 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (grad Slavonski Brod 17, općine Brodski Stupnik i Garčin po 3, općine Donji Andrijevci, Klakar, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Sibinj i Vrpolje po 1, te dvije zaražene osobe sa područja drugih županija).
U slavonskobrodskoj bolnici preminula je jedna muška osoba (1947. godište). Hospitalizirano je ukupno 60 osoba (4 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 46 osoba, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Pet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.590 osoba (154 osobe manje nego prethodni dan).

U Požeško-slavonskoj županiji danas 23 pozitivna
Na posljednjem testiranju obrađen je 181 uzorak, od kojih su 23 pozitivna. Trenutačno je aktivan 191 slučaj zaraze korona virusom, 172 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Područje Virovitičko-podravske županije ima 28 novih slučajeva
U posljednjem izvješću Stožera civilne zaštite objavljenom sinoć područje Virovitičko-podravske županije bilježi 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.
Jedna je žena (1947. godište) umrla u Općoj bolnici Virovitica, a imala je i brojne komorbiditete. Među novozaraženima je 9 iz Slatine, po četiri su iz Virovitice i Suhopolja, po tri iz Špišić Bukovaice i Pitomače, iz Gradine i Mikleuša su po dvije, a jedna je iz Lukača. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 18 pozitivnih COVID-19 pacijenata. Svi su sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.