Hrvatski radio

Radio Osijek

Rekordna turistička 2017. za Vukovarsko-srijemsku županiju

29.01.2018.

19:21

Autor: Marija Petrinović/HINA

foto: visit vukovar-srijem

foto: visit vukovar-srijem

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemsku županiju lani su posjetile više od 93 tisuće turista koji su ostvarili 151 i pol tisuću noćenja, što je 30 posto više dolazaka i 36 posto više noćenja u odnosu na 2016. godinu, istaknuto je u ponedjeljak na predstavljanju turističkih rezultata u 2017. godini u toj županiji.

Direktorica  županijske Turističke zajednice Rujana Bušić Srpak ustvrdila je kako je riječ o najboljim turističkim rezultatima u Vukovarsko-srijemskoj županiji od stjecanja hrvatske samostalnosti, napomenuvši kako najveći broj turista, njih 78 posto, čine domaći, dok je 22 posto udjel stranih turista.
Noćenja su ostvarena u 99 smještajnih objekata s ukupno 2.203 ležaja.
Najveći broj noćenja se ostvaruje u hotelskom smještaju i to u hotelima više kategorije, s tri i četiri zvjezdice, što znači da i dalje moramo raditi na dizanju kvalitete i ponude, kazala je Bušić-Srpak u lovačkom domu Kunjevci nedaleko Vinkovaca, gdje je održano predstavljanje rezultata.
Podsjetila je kako Grad Vukovar tijekom godine posjećuje velik broj učenika iz cijele Hrvatske, radi izučavanja povijesti Domovinskog rata, ali da je i bez tih posjeta broj noćenja povećan za 25 posto.
Prošle je godine Vukovar posjetilo 34.904 učenika koji su ostvarili 45.705 noćenja.
"To nas apsolutno svrstava među kontinentalne županije s najvećim porastom noćenja u 2017. godini, u Slavoniji odmah uz bok Osječko-baranjske županije", rekla je Bušić Srpak.
Dodala je da u strukturi tržišta s kojih dolaze strani turisti prednjači Njemačka s 5.459 noćenja, iza koje su Srbija (2.862) i Italija (2.665) te Bosna i Hercegovina (2458).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.